SEO: hoelang duurt het voordat je resultaten mag verwachten?

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van factoren die onder de drie SEO pijlers vallen. We hebben het dan over honderden factoren en mogelijke aanpassingen binnen een website. Ik krijg vaak de vraag hoe lang het duurt voordat er zichtbare resultaten zijn. Ben jij ook benieuwd naar de duratie ven een SEO-traject en wanneer je daadwerkelijke resultaten mag verwachten?

Resultaat bij een SEO-traject

Om je realistische SEO-strategie te bepalen is het van belang dat je duidelijk beeld hebt van de duratie van het opbouw van autoriteit. Van de een op de andere dag ranken op competitieve zoekwoorden is namelijk simpelweg niet haalbaar. Het optimaliseren van je autoriteit is een langetermijninvestering en heeft een lange aanlooptijd nodig voordat je de vruchten ervan kunt plukken. Andere marketingtactieken zoals Google AdWords en advertenties op social media kunnen wel vrij snel resultaat geven. Het nadeel van die tactieken is dat je er continue geld in moet blijven steken om succesvol te zijn. Een SEO traject is een maandenlang proces waarbij je werkzaamheden steeds meer gaan opleveren. Geduld is een schone zaak.

Wat voor resultaten kun je verwachten?

3 – 6 maanden

Binnen drie tot zes maanden is het mogelijk om goed te ranken op een aantal zoekwoorden die weinig concurrentie hebben. Ook kunnen je rankings met meer competitieve zoekwoorden al zichtbaar zijn in de zoekmachines, maar meestal nog niet op een eerste of tweede pagina.

6 – 9 maanden

Na zes maanden te hebben gewerkt aan je autoriteit en vindbaarheid kan het zijn dat je op de eerste pagina van de zoekresultaten zichtbaar bent met competitieve zoekwoorden. Je website zal steeds vaker ranken op de gewenste zoekwoorden.

10 – 18 maanden

Wanneer je consistent aan je zichtbaarheid en autoriteit blijft werken, scoort je website steeds beter op de moeilijke zoekwoorden. Door consistent nieuwe content te publiceren, links te ontvangen en je website te blijven optimaliseren voor gebruiksvriendelijkheid zal je worden worden door het algoritme van de zoekmachines.

hoe snel resultaat verwachten seo

seo cursus volgen