Coronacrisis: in welke marketingkanalen moet je nu investeren?

Ik hoef niemand uit te leggen dat we midden in een pandemie zitten.  Dit hakt er flink in bij veel ondernemers – en dit zal de aankomende maanden alleen maar erger worden. Er komt geheid weer een crisis aan. Wat te doen met je marketing activiteiten naar aanloop en tijdens een crisis? Oftewel: welke marketingkanalen zijn cruciaal?

Investeer in organisch op de lange termijn

Ik zie dat veel online ondernemers nu massaal inzetten op verschillende vormen van advertising. Dit kan werken voor sommige branches, maar kan er ook voor zorgen dat je doelgroep je advertenties niet ziet door alle andere (soortgelijke) advertenties. Maar wat is dan wel slim?

Ik adviseer om in te zetten op verschillende ‘organische’ kanalen, zoals social media, e-mailmarketing en natuurlijk SEO. Waarom? Omdat deze kanalen niet direct geld kosten, en je via deze marketingkanalen je doelgroep goed bij je kunt houden en uiteindelijk alsnog kan laten converteren.

Creëer een fanbase op social media

Het hebben van volgers die daadwerkelijk interesse hebben in wat jij of je merk doet is enorm waardevol. Mensen kopen namelijk het liefste van andere mensen. Zorg dat je consistente content op kanalen zoals Facebook, Instagram, TikTok (mits dat bij je doelgroep past) en LinkedIn plaatst. Door continue te blijven vertellen waarom jij waarde biedt werk je aan een stabiele fanbase.

E-mailmarketing om te converteren

Heb je al een e-mailmarketing flow waarin je je leads verteld waarom zij je product of dienst moeten aanschaffen? Zo ja: goed bezig! Zo nee? Investeer hier in!  Het is extreem waardevol om mensen die net in aanraking komen met je merk meer informatie te bieden en zo dichter bij de daadwerkelijke aankoop te brengen. Dit hoeft echt niet in keiharde verkooptaal,  maar kan juist heel goed door middel van storytelling.

Investeer in je SEO-content

And last but not least: blijf investeren in je SEO-teksten. SEO is een lange termijn lead-gen methode waar je consistent nieuwe klanten uit kunt krijgen, mits je zorgt dat je op de hoge posities blijft staan. De content die je maakt voor SEO-doeleinden kun je ook goed gebruiken voor je e-mailmarketing én social media kanalen.

De conclusie? Investeer in je content!

seo cursus volgen