Zo maak je een SEO content strategie in 2019

Het regelmatig publiceren van nieuwe, relevante content is een must voor je SEO. De zoekmachines zijn dol op content waaruit blijkt dat jij als website een duidelijke expertise hebt. Met die content kunnen zij specifieke vraagstukken die gesteld worden in de zoekmachines beantwoorden. Wanneer je specifiek veel content schrijft voor het goed vindbaar worden in de zoekmachines werk je met een SEO content strategie. Maar hoe bepaal je exact hoe je SEO content strategie eruit moet komen te zien?

Waar ga je over schrijven?

Een SEO content strategie begint niet met een zoekwoorden analyse maar met het bepalen over welke onderwerpen je wilt gaan schrijven. Deze onderwerpen moeten je gewenste doelgroep aantrekken en naar de juiste pagina’s op je website leiden. Alleen het aantrekken van bezoekers die daadwerkelijk op zoek zijn naar de expertise die jij kan bieden kan leiden tot conversies. Bedenk daarom één of meerdere onderwerpen waar je je SEO content strategie op gaat focussen.

Stel je voor: je hebt een webshop in draadloze koptelefoons. Jij bent daardoor een expert op dit gebied. Voor je SEO content strategie ga je schrijven over draadloze koptelefoons.

Naast dat je gaat schrijven over verschillende soorten draadloze koptelefoons ga je laten zien dat je meer informatie hebt dan iedere andere draadloze koptelefoon specialist. Zo kun je ook schrijven over materialen die gebruikt worden, bijzondere uitvoeringen, waarom de batterij van type X zoveel langer mee gaat dan type Y, welke koptelefoons nou echt geschikt zijn voor tijdens het vliegen en welke instellingen het beste werken.

Tip: ben je benieuwd welke vragen er over je focus onderwerp worden gesteld in de zoekmachines? Maak dan gebruik van gratis online tool Answer The Public. Deze tool geeft inzicht in de vragen die gesteld worden over een specifiek onderwerp. Wanneer je als expert even niet meer weet waar je over kunt gaan schrijven is deze tool een uitkomst.

seo cotent strategie in 2019

Answer The Public

Wie is je doelgroep?

Weet jij wie je exacte doelgroep is? Om gerichte content te kunnen schrijven voor deze doelgroep is het aan te raden om een goed beeld te schetsen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

Wie zijn je huidige klanten?

De simpelste manier: wie zijn je huidige klanten? Analyseer deze personen op overeenkomsten en schrijf deze op.

Voor wie schrijft de concurrentie?

Bekijk voor wie je concurrenten schrijven op hun website, maar eventueel ook social media en andere openbare kanalen. Probeer niche doelgroepen te vinden binnen deze doelgroep.

Wat zijn de voordelen van je product of dienst?

Welke problemen lossen je producten en/of diensten op? Je doelgroep is op zoek naar specifieke oplossingen voor bepaalde problemen. Probeer te achterhalen welke dat zijn, en schrijf content over de vraagstukken die zij hebben.

Op welke zoekwoorden ga je focussen?

Nu je begrijpt voor wie je schrijft ga je aan de slag met een zoekwoorden analyse. Gebruik de kennis uit de vorige stappen in combinatie met een zoekwoorden analyse om op effectieve focus zoekwoorden uit te komen.

Plaats de gekozen zoekwoorden in een content kalender zodat je genoeg onderwerpen hebt om een tijdje vooruit te kunnen werken.

Vergeet je on-page SEO niet

Let bij het publiceren van je content op het juiste gebruik van on-page SEO elementen. Alles wat onder on-page SEO valt zijn onderdelen die je kunt optimaliseren binnen je website om beter te ranken in de zoekmachines. Dit zijn onderdelen waar jij controle over uitoefent. Een aantal belangrijke on page SEO onderdelen zijn:

-Headings

-Meta titel

-Meta omschrijving

-Alt-tekst

Interne links

Meet je successen

Een SEO content strategie is een vrij intensieve vorm van online marketing. Het vergt flink wat tijd: het leren kennen van je doelgroep, zoekwoorden analyse en natuurlijk het schrijven van kwalitatieve teksten. Vergeet daarom niet een meetplan te maken om je successen te meten. Uit deze data kun je learnings halen om je content te verbeteren, een zoekwoord aan te passen of om over een bepaald onderwerp meer te schrijven omdat de doelgroep daar veel op zoekt. Zodra je een tijdje bezig bent met je SEO content strategie zul je zien dat je veel informatie kan halen uit het gedrag van je doelgroep op je website.

Heb je vragen over- of heb je hulp nodig bij je SEO content strategie? Neem dan contact op via koffie@manoukkeurntjes.com.