pagina-content Sterke SEO content in 5 stappen | Manouk Keurntjes

Sterke SEO content in 5 stappen

Wil je graag aan de slag met het SEO optimaliseren van je website, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik wel! Begin met de optimalisatie van je content: zorg dat de teksten op je website sterk zijn. Hoe zorg je ervoor dat je website alleen uit sterke SEO content bestaat? Volg deze basis tips op!

Kies voor een krachtige titel

De titel van een artikel heeft specifiek als functie dat het interesse moet opwekken. Het is daarom van groot belang dat het omschrijft waar het artikel over gaat zonder dat je teveel informatie weggeeft. Je wilt natuurlijk wel dat je artikel geopend wordt. Waarom een titel ook belangrijk is voor de SEO? De zoekmachine bots beoordelen iedere pagina van een website op bepaalde punten. Zo is de titel van je artikel één van deze factoren. Het is daarom belangrijk dat je focus zoekwoord, oftewel het zoekwoord waar je de pagina voor optimaliseert, in de titel staat.

Maak gebruik van subkopjes

Naast dat de zoekmachine naar de titel van een artikel kijkt wordt er ook door de bots gekeken naar subkopjes. Je focus zoekwoord hoort namelijk ook minimaal in één van de subkopjes te staan. Ook dit geeft de zoekmachine bot een seintje dat een pagina over een bepaald onderwerp gaat. Daarnaast zorgen de subkopjes ervoor dat een pagina makkelijk leest. De leesbaarheid van een pagina heeft namelijk ook invloed op de SEO waarde van een pagina. Google hecht namelijk heel veel waarde aan pagina’s die ingericht zijn voor gebruiksvriendelijkheid. Maak daarom altijd gebruik van subkopjes!

De lengte van de tekst is van belang voor sterke SEO content

Een goede tekst is 300 woorden of langer. Waarom? Iedere pagina wordt, zoals ik hierboven al een aantal keer genoemd heb, beoordeeld op een bepaald zoekwoord. Dit zoekwoord moet minimaal een x-aantal keer op de pagina voorkomen. Om ervoor te zorgen dat een stuk tekst ook fijn leest en dat een lezer zich niet gaat ergeren aan het vele gebruik van een bepaald woord is de minimale lengte van 300 woorden een vereiste.

Naast een minimale lengte raad ik aan om geen extreem lange teksten te schrijven. Online willen mensen korte, compacte teksten lezen omdat ze op zoek zijn naar specifieke informatie. Zorg er daarom voor dat je teksten niet langer zijn dan ongeveer één a4tje!

Meet de keyword density

Zoals ik hiervoor al benoem moet je focus keyword een x-aantal keer in de tekst voorkomen. Dit wordt de keyword density genoemd. Een goede keyword density zit tussen de 2-3%. Oftewel 2 á 3 % van alle woorden op de pagina is het specifieke woord waarop je de pagina optimaliseert. Wil je dit berekenen zonder dat je zelf je woorden hoeft te tellen? Gebruik dan deze gratis keyword density tool.

Maak gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen zijn er belangrijk voor het creëren van een sterke SEO tekst. Ik hoor je denken: waarom moet ik afbeeldingen bij mijn tekst hebben? Omdat je je focus zoekwoord kunt toevoegen aan deze afbeeldingen. Iedere afbeelding kun je een alternatieve naam geven: de alt-tag. Wanneer je focus zoekwoord bijvoorbeeld ‘sterke SEO content’ is kun je de afbeeldingen bij je tekst de alt-tag sterke SEO content geven. Deze tags tellen op bij de keyword density van je pagina. Door deze tags te gebruiken hoef je dus minder vaak je focus zoekwoord te gebruiken in de tekst waardoor het minder ‘spammy’ over kan komen.

Je zult zien dat wanneer je bovenstaande tips toepast op je huidige teksten óf bij het schrijven van nieuwe teksten de kans veel groter is dat je pagina’s goed vindbaar worden. Want voor het schrijven van sterke SEO content hoef je geen SEO specialist te zijn!

0