UberSuggest nu ook (deels) een betaalde SEO-tool

Zoals jullie wellicht weten ben ik groot fan van SEO-tool UberSuggest. In de afgelopen maanden heb ik deze tool bij veel van mijn klanten aangeraden omdat deze gratis te gebruiken is. Omdat de tool zo’n groot succes is gaat er vanaf nu een (klein) prijskaartje aan hangen. In deze blog vertel ik wat er gaat veranderen in UberSuggest.

Wat kun je nog met de gratis versie?

Eigenlijk kun je alles nog met de gratis versie: je zoekvolumes en SEO difficulty score bekijken, content suggesties krijgen en de zoekwoorden van je concurrenten bekijken. Wat is er dan verandert? Je ziet minder. Minder zoekwoorden van je concurrenten, minder rankings, oftewel minder informatie. Om volledige rapporten te krijgen moet je de betaalde versie aanschaffen.

ubersuggest

Als je meer data wilt inzien moet je je registreren

Wanneer is het de moeite waard om voor de betaalde versie te gaan?

Wanneer je meer dan een paar keer per maand gebruik maakt van UberSuggest, maar ook wanneer je redelijk wat rankings wilt gaan bijhouden. Met de betaalde versie kun je ook meerdere ‘projecten’ aanmaken, oftewel meerdere websites in UberSuggest zetten. De tool houdt dan bepaalde SEO analytics bij van deze websites zodat je deze real-time kunt inzien.

Wat kost de betaalde versie?

Het verschilt per land. In Nederland valt het gelukkig erg mee: € 9,- per maand. Gezien de mogelijkheden in deze tool denk ik dat het zeker de moeite waard is voor (beginnende) SEO projecten om de betaalde variant aan te schaffen.

Is het noodzakelijk om over te gaan op een betaalde UberSuggest account?

Nee. Maar wanneer je het vervelend vind dat er continue meldingen komen dat je de data niet verder mag inzien raad ik wel een betaald account aan.

seo cursus volgen