Waarom nieuwe content zo belangrijk is voor je SEO

Wanneer je een website beheert heb je vast wel gehoord over ‘het schrijven voor SEO’. Dit is een techniek die op praktisch iedere website wordt toegepast. Maar vernieuw jij je content regelmatig? De kans is vrij groot dat het antwoord op deze vraag – nee – is.  In dit artikel leg ik je uit waarom nieuwe content juist belangrijk is voor de SEO van je website.

Laten we beginnen bij de basics. Je SEO optimalisatie strategie kan bestaan uit drie pijlers: techniek optimalisatie, linkbuilding én content optimalisatie. Techniek is voor de gebruiksvriendelijkheid, linkbuilding voor je autoriteit en content voor de focus van je zoekmachine optimalisatie. Want je content vertelt de zoekmachine waar je website en individuele pagina’s over gaan. De zoekmachine crawler leest dit uit en geeft je een plekje binnen de zoekresultaten.

Maar waarom is nieuwe SEO content zo belangrijk? Ik geef je 4 redenen:

Autoritair in je branche

Naast het hebben van steady SEO geoptimaliseerde pagina’s kan je website een SEO boost krijgen door het aan te vullen met gerelateerde content. Hierdoor geef je aan dat je autoritair bent in je branche en je over net wat meer info beschikt dan je concurrentie. De zoekmachines weten namelijk heel goed welke woorden aan elkaar gerelateerd zijn, en wat voor zoek intenties daar bij horen. Het is daarom belangrijk om over meer dan alleen je focus zoekwoorden en onderwerpen te schrijven, maar over je gehele branche.

Regelmatige indexatie

Wanneer je nieuwe content plaatst of oude content aanvult met nieuwe informatie dan moeten de crawl bots je pagina opnieuw beoordelen. Dit wordt ook wel indexeren genoemd. Hoe vaker jij nieuwe content toevoegt aan je website, hoe vaker deze crawl bots langskomen en je website een nieuw plekje in de rankings zal geven. Wanneer je dit goed aanpakt betekent dit dus dat je stijgt en beter zichtbaar zal zijn.

Meer zoekwoorden

Hoe meer content je hebt, hoe meer zoekwoorden er in je website staan. En hoe meer zoekwoorden betekent simpelweg dat er meer kans is om qua organisch verkeer te groeien. Want stel je voor dat je niet alleen op je diensten en/of producten rankt, maar ook op vele andere branche termen?

Meer mogelijkheden tot intern linken

Je hebt er misschien wel van gehoord: intern linken. Dit is een manier om aan de zoekmachine bots te laten zien welke pagina’s binnen je website het allerbelangrijkste zijn. Hoe meer links er binnen je website staan naar je belangrijkste pagina’s (dit zijn uiteraard de pagina’s waarmee jij geld verdient), hoe meer waarde de zoekmachine bots aan deze pagina’s zal geven. Dit is een vrij eenvoudige manier om je rankings een extra boost te geven.

Hulp nodig bij je SEO content?

Wil jij ook graag een sterke content SEO strategie voor je website? Neem contact met mij op!