Veelgestelde vragen over de SEO cursus

Is de SEO cursus moeilijk?

Nee, de SEO cursus is niet moeilijk. In het leerboek worden alle branche termen uitgelegd en wordt er vaak gerefereerd naar een externe bron met meer uitleg wanneer dit nodig is. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie pijlers: content, techniek en autoriteit. De ene cursist heeft meer kennis en gevoel voor content en zal daarom makkelijker door dat gedeelte van de cursus gaan. De ander heeft meer technische kennis en gaat wat sneller door die hoofdstukken. Het verschilt aan de kennis en vaardigheden per persoon hoe moeilijk de cursus wordt ervaren.

Waarom krijg ik mijn cursus pas na de betaling toegestuurd?

De SEO cursus bestaat uit een leerboek in PDF vorm, een online map met kant-en-klare werkdocumenten en een aantal online SEO consulten. De online map met bestanden maak ik handmatig voor je aan waarna ik je via je e-mailadres uitnodig tot de map. Dit zijn handmatige stappen die ik niet kant automatiseren waardoor je de cursus pas na de betaling toegestuurd krijg.

Wanneer kan ik beginnen met de cursus?

Na de betaling stuur ik binnen 24 uur het leerboek en de online map met kant-en-klare werkdocumenten naar je op. Na het afronden van de betaling krijg je de mogelijkheid om via een boekingssysteem het eerste videogesprek in te plannen. Je hebt zelf de keuze of je voor of na het introductie gesprek aan de slag gaat met de cursus.

Hoelang ben ik bezig met de cursus?

Dat verschilt per persoon en de website die je wilt gaan optimaliseren. Wanneer een cursist al wat basiskennis betreft het optimaliseren van een website dan kan het doorlopen van de cursus binnen een aantal dagen doorlopen zijn. Heb je nog geen kennis? Dan zal je wat meer tijd nodig hebben om alle stappen te doorlopen en je gehele website te analyseren.

Wat houdt de persoonlijke begeleiding in?

Bij de SEO cursus krijg je de mogelijkheid om drie videogesprekken in te plannen met een ervaren SEO specialist. Tijdens deze drie gesprekken van 45 minuten krijg je de kans om al je vragen te stellen. Dit kunnen vragen zijn over de cursus, maar ook over de SEO strategie die je hebt opgesteld of over het schrijven van nieuwe SEO teksten. Deze persoonlijke begeleiding geeft als meerwaarde dat je meerdere 1-op-1 gesprekken hebt met een specialist die je volledig zelf mag invullen. Geen vraag is te gek.

Staat de SEO cursus garant voor goede resultaten?

Nee. Ik kan geen garanties geven omdat ik simpelweg niet weet wat Google in petto heeft qua aanpassingen in het algoritme. Alle zoekmachine optimalisatie werkzaamheden kunnen geen garantie hebben omdat je te maken hebt met een (deels onbekend) algoritme en concurrerende websites die bijvoorbeeld veel meer tijd en kennis in hun website steken. Zoekmachine optimalisatie betekent dat je probeert om boven je concurrentie uit te komen. Dat vergt tijd en energie en kan hele mooie resultaten opleveren. Deze kan ik helaas niet garanderen.

Kan ik mijn geld terugvragen wanneer ik niet tevreden ben?

Nee, zodra je de SEO cursus hebt aangevraagd is het niet mogelijk om het geld terug te vragen. Je bent dan een overeenkomst aangegaan om het leerboek, de werkdocumenten en de drie online SEO consulten aan te gaan.

Is het mogelijk om meer SEO consulten te krijgen?

Ja, dat is mogelijk. De drie online SEO consulten zitten standaard in het pakket, maar na deze drie consulten is het mogelijk om deze per stuk of in de vorm van een strippenkaart aan te schaffen. Deze vind je in de webshop.

Wie heeft de SEO cursus ontwikkeld?

De SEO cursus is ontwikkeld door Manouk Keurntjes. In de afgelopen 5+ jaren heeft zij bij diverse bureaus, in-house en als freelancer gewerkt in de zoekmachine optimalisatie branche. Zij zal ook diegene zijn waarmee je de online SEO consulten zal hebben.

Staat je vraag er niet tussen?