SEO trends uitgelegd: local SEO

Stel je voor: je bent op zoek naar tegels voor je nieuwe badkamer. Je hebt Pinterest al ingezet om een bepaalde stijl te vinden en weet precies welke tegels je wilt gaan aanschaffen, namelijk van die leuke gekleurde Marokkaanse tegels. Je typt ‘Marokkaanse badkamertegels’ in in de zoekmachine. Je ziet direct die leuke tegel van Pinterest en gaat op zoek naar het adres van de badkamertegel gigant. Aiii… Maastricht. En je woont zelf in Groningen. Heel fijn dat die badkamertegel toko hun SEO in orde hebben, maar jij wilt je tegels liever wat dichter bij huis aanschaffen.

Het scenario wat hierboven is omschreven is precies waarom Google met local SEO is begonnen. Wanneer je op zoek bent naar een fysieke locatie is local SEO echt een uitkomst. En natuurlijk ook andersom: voor kleine ondernemers met een fysieke zaak zorgt het voor meer zichtbaarheid in de zoekmachine. Maar wat is het, en hoe kun je er zelf mee aan de slag?

Wat is local SEO?

Local SEO helpt bedrijven met het promoten van hun producten en diensten in een bepaalde omgeving. Door de locatie van de zoekmachine gebruiker te koppelen aan hetgeen dat diegene zoekt kan een zoekmachine veel specifiekere zoekresultaten leveren in de nabije omgeving.

Google My Business

Google My Business is een belangrijke tool voor je local SEO strategie. Dit is namelijk een tool van Google waar je je bedrijf kunt verifiëren én nog meer informatie kan doorsturen naar Google. Dit wordt dan meegenomen bij het vertonen van je bedrijf in de locale zoekresultaten. Stap 1 van local SEO optimalisatie is daarom altijd het aanmaken van een Google My Business account.

Naast het toevoegen van je bedrijfsinformatie zijn er nog meer mogelijkheden om je autoriteit te vergroten, zoals het plaatsen van reviews en het delen van Google Posts (blogs).

Content optimalisatie voor local SEO

Zonder local SEO landingspagina’s is de kans vrij klein dat je als website rankt op je business + locatie. Het is daarom belangrijk om deze landingspagina’s aan te maken. Voor de Marokkaanse badkamertegel toko in omgeving Groningen zou je dan een pagina speciaal inrichten op de zoekterm ‘Marokkaanse badkamertegels in Groningen’. Je schrijft dan een pagina over deze tegels, maar ook waar je je precies bevindt (locatie) en andere aanvullende informatie over je bedrijf zoals een telefoonnummer, een e-mailadres en openingstijden.

Aan de slag met local SEO?

Wil je ook aan de slag met local SEO optimalisatie en wil je daarbij hulp van een freelance SEO specialist? Ik help je graag! Neem contact met mij op via deze pagina en wellicht wordt jij binnenkort ook lokaal gevonden.

seo cursus volgen