Youtube SEO: hoe werkt het?

YouTube is de één na grootste zoekmachine ter wereld. Veel mensen werken aan de SEO van hun website, maar vergeten vaak hun video’s te optimaliseren voor YouTube. YouTube kan namelijk heel veel verkeer opleveren voor je website –  in sommige gevallen meer dan Google. Wanneer je je niet bezig houdt met YouTube SEO kun je flink wat mis lopen.

Een paar statistieken

Om je een duidelijk beeld te geven van de omvang van YouTube deel ik graag een aantal statistieken met je. Zo heeft YouTube meer dan 1 biljoen unieke bezoekers per maand, wordt er iedere minuut zo’n 100 uur aan videomateriaal geupload, zijn de video’s beschikbaar in 61 landen en beschikt het over 14% van al het verkeer op het internet. Dat is niet mis.

YouTube SEO: ranking factoren

Er zijn twee ranking factoren bekend voor YouTube: video content en user engagement.

Video content

Onder video content verstaan we alles wat je als eigenaar van je YouTube account kunt instellen en beïnvloeden, zoals de titel, omschrijving, tags, transcriptie van de video en de autoriteit van je kanaal. Dit laatste houdt in dat er wordt bijgehouden hoe goed je video’s zijn geoptimaliseerd voor vindbaarheid, hoevaak er een nieuwe video online komt, hoe goed je deze promoot en hoe consequent je omgaat met je kanaal.

User engagement

Onder deze pijler vallen alle interacties vanuit de YouTube bezoekers, zoals hoevaak een video is bekeken, de thumbs up, thumbs down, hoevaak een video als favoriet is opgeslagen, de hoeveelheid links er naar de video staan, hoevaak een video is gedeeld en embedded en uiteraard de hoeveelheid comments onder een video.

Hulp nodig met YouTube SEO?

Heb je hulp nodig bij YouTube SEO? Neem dan contact met mij op via het formulier. Ook ben ik bezig met het ontwikkelen van een e-book met alle praktische tips betreft YouTube SEO. Deze is in de zomer van 2019 beschikbaar. Heb je interesse in het e-book? Stuur dan een e-mail naar koffie@manoukkeurntjes.com en ik stuur je het e-book op zodra deze beschikbaar is.

seo cursus volgen